Zelfgemaakte sushi met chiazaden
Mijn dochter Rosie en ik houden ENORM van sushi. En wat is er leuker dan op een vrije middag lekker de keuken in te duiken en samen sushi te maken? Ik heb ’t heel lang uitgesteld, maar nu we zoveel thuis zijn, is ’t een prima activiteit om samen met mijn dochter te ondernemen. En wat blijkt, het is lang niet zo ingewikkeld als ik dacht. Mijn uitgangspunt is sowieso altijd: wanneer je goede, verse ingrediënten gebruikt, kan er weinig mis gaan! Voor dit recept heb ik de sesamzaadjes, die normaal gesproken op de sushi horen, vervangen met de chiazaadjes van Superfood4Me.
Ingrediënten
voor 4 rollen (iedere rol is 8 a 10 stukjes):
- Sushi kit met daar in: rijst, rijstazijn, bamboe matje om te rollen, zeewier vellen ( = nori bladen), 2 x houten eetstokjes, wasabi, gember & soya
- 100 gr verse zalm, zonder huid, in stukjes van 1 cm gesneden
- Grote garnalen (optioneel)
- ¼ komkommer dunne plakjes gesneden met kaasschaaf
- ½ avocado (is onze favoriet en ook absoluut een superfood, Rosie eet ’t al sinds ze een baby is)
- Dunne staafjes wortel
- Chiazaad voor de decoratie (i.p.v. sesam zaadjes)
Een goed, scherp koksmes is ook wel belangrijk, zowel om de vis als de sushirollen te snijden. En natuurlijk een snijplank.