Team Superfood4Me
Zelf granola maken met moerbeibessen
Granola maken is heel makkelijk en heerlijk als ontbijt of lunch. In dit recept lees je hoe je zelf heel makkelijk granola kan maken en er ook een gezonde superfood in kan verwerken. Witte moerbeibessen zien er misschien een beetje gek uit, maar zijn hartstikke lekker én gezond. De gedroogde bessen bevatten veel antioxidanten die een positieve bijdrage leveren aan het afvoeren van vrije radicalen en afvalstoffen in je lichaam. Daarnaast zijn ze rijk aan vitaminen, vezels, eiwitten en mineralen. Dankzij de vele eiwitten en vezels zal je snel een verzadigd gevoel krijgen. Ideaal dus voor een ontbijt, lunch of gezond tussendoortje.
Dit recept is ook geschikt voor voor vegetariërs & veganisten!
Benodigdheden
- 200 gram volkoren havervlokken
- 100 gram ongezouten noten (mix naar wens)
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 25 gram gedroogde witte moerbeibessen
- 4 el ahornsiroop
- 3 el gesmolten kokosolie
- 1 tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
- Giet het mengsel over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak voor 10 minuten. Schep de granola halverwege om.
- Haal de granola uit de oven en laat het goed afkoelen voordat je het in een pot doet.
Dat was het eigenlijk al, zo simpel is het. Je kan er zoals op de foto’s nog lekkere aardbeien en andere stukken fruit bij doen. Die maken het natuurlijk helemaal af, maar zijn niet nodig voor de basis van dit recept. Heb je een cheat-day, dan kan je er ook voor kiezen om stukjes chocolade aan de granola toe te voegen. Maar niet te vaak! Beloofd? Mooi 🙂
Eet smakelijk!
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.