Vegan & glutenvrij brood met chiazaad
Niets is zo lekker als versgebakken brood. Het begint al bij de heerlijke geur die langzaam door het huis verspreid. Nu is zelf brood maken niet heel lastig, maar wist je dat het nóg simpeler kan? Dit recept heeft slechts 7 verschillende ingrediënten, waarvan water en zout er al 2 zijn. Ook heb je, op een oven na, geen machines of apparaten nodig. “Moet ik dan zelf dat deeg kneden?” hoor ik je denken. Dan heb ik een verrassing voor je. Het deeg in dit recept hoeft niet gekneed te worden!
Het was een lastige opdracht, maar het is ons uiteindelijk gelukt. Om ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen van dit heerlijke brood kan genieten, is dit recept: vegan, lactosevrij, koemelkvrij, glutenvrij én notenvrij.
Ingrediënten
Voor 12 sneetjes
- 40 gram biologisch chiazaad
- 1x 250 ml water
- 1x 150 ml water
- 300 gram boekweitmeel (onder andere verkrijgbaar bij en )
- 2 el glutenvrij bakpoeder (zie tips)
- 1 tl zout
- 60 gram biologische kokosolie
- 30 gram zonnebloempitten (onder andere verkrijgbaar bij en )
Tips
Wanneer je op Google zoekt naar ‘glutenvrij bakpoeder’ kom je waarschijnlijk op het bakpoeder van Dr. Oekter. Dit bakpoeder bevat zelf geen gluten, maar wordt helaas wel in een glutenrijke omgeving geproduceerd. Het risico op kruisbesmetting is dan ook hoog. Aangezien er met allergieën absoluut geen risico’s moeten worden genomen, adviseren wij om dit glutenvrij bakpoeder te gebruiken.