Eva van Asseldonk
Zomerse superfood limonade met MSM poeder
Deze limonade is superfris en een beetje pittig. MSM blijft een lastige smaak om te combineren tot een lekker geheel. Met een paar krachtige medespelers in dit drankje, zoals de gember en de munt, krijg je een kruidig en super smakelijk drankje. De gember is erg aanwezig in dit drankje, ik ben zelf een erg grote gemberfan. Mocht je dit minder zijn, varieer dan naar eigen smaak met de hoeveelheden.
Het pittige aspect van de gember komt meer tot zijn recht in combinatie met zoete tonen. In dit recept heb ik stevia gebruikt om het drankje aan te zoeten en toch suikervrij te houden. Als je dit niet voorhanden hebt, dan kun je natuurlijk ook rietsuiker gebruiken. Naast de zoetheid geeft stevia ook altijd een vrij specifieke nasmaak, deze zit een beetje in de lijn van het MSM poeder.
Belangrijk aan dit recept is dat het lekkerder wordt als je de smaken even flink laat intrekken, en de limonade goed koud is. Met veel ijs en gekoeld bruiswater.
BenodigdhedenÂ
Voor 1 groot glas
- ½ tl fijngesneden gember
- 1 tl geraspte citroenschil
- 5 a 6 muntblaadjes
- sap van een halve citroen
- 1 tl stevia kristallen (kan ook rietsuiker zijn of enkele stevia druppels)
- 6 ijsklontjes
- 1 tl MSM poeder
- bruiswater
- plakjes komkommer en citroen
Bereiding
Doe de gember en citroenrasp in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg de muntblaadjes toe en stamp deze mee zodat er een soort pasta ontstaat. Voeg ook de stevia of suiker toe, de kristallen helpen met het fijnmalen. Als laatste voeg je het sap van de citroen toe.
Je kunt dit mengsel nu in de koelkast bewaren tot het moment dat je de limonade gaat drinken. Ook voor de smaakontwikkeling is het beter om dit even te laten staan.
Zodra je de limonade wilt drinken pak je een groot glas. Je doet daar het gembermengsel in met de ijsblokjes, het MSM poeder en de komkommerplakjes. Vul het glas op met bruiswater. Roer dit geheel met een hoge lepel door elkaar.
Heerlijk op een hete middag. Proost!
Eva van Asseldonk
Even voorstellen
Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.