Team Superfood4Me
Superfood Chocoladepasta recept
Er zijn denk ik maar weinig mensen die Nutella niet kennen. De pasta werd al in 1949 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd door het Italiaanse bedrijf Ferrero. De mix van chocolade en hazelnoten wordt inmiddels wereldwijd verkocht. Helaas is Nutella verre van gezond. Per 100 gram mag je meer dan 56 gram suiker verwachten. Oef ! Gelukkig hebben wij een recept voor zelfgemaakte Superfood Chocoladepasta.
Benodigdheden
Voor 16 porties
- 450 gram hazelnoten
- 2 el biologische rauwe cacaopoeder
- 3 – 4 el kokosbloesemsuiker
- 1 el kokosolie
- een snufje zout (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C en verspreid de hazelnoten over een bakplaat. Let op dat de noten op één laag liggen, dus niet op elkaar. Plaats de bakplaat in de oven en laat de noten voor 4 minuten roosteren. Haal de bakplaat eruit, draai alle noten om en laat ze weer voor ongeveer 4 minuten roosteren. De noten zijn klaar als ze bruin / goud van kleur zijn en je de geur van geroosterde noten goed kan ruiken.
- Doe de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine of blender en maal net zolang tot het poeder en de olie goed gemengd is. Het lijkt dan op een soort boter. Dit proces kan paar minuten duren, wees dus niet te ongeduldig.
- Voeg de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine of blender en mix voor ongeveer een minuut. Je kan eventueel extra kokosbloesemsuiker toevoegen als je de pasta niet zoet genoeg vind.
- Laat de chocoladepasta ongeveer een halfuurtje afkoelen.
- Bewaar de pasta in een afsluitbare pot. Als je het koel en donker bewaard is je eigen gemaakte chocoladepasta een paar weken houdbaar, in de koelkast zelfs langer dan een maand.
Eet smakelijk!
Recept delen
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.