Eva van Asseldonk
Kokosolie tortilla chips met perziksalsa
Tortilla chips kan je natuurlijk kant en klaar kopen, maar ze zijn ook makkelijk zelf te maken! Heb je toevallig een paar wraps over van een avond Mexicaans eten? Dan is dit een goed recept om deze tot lekkere superchips om te toveren. Het maakt niet uit als ze wat droog zijn geworden, want ze worden toch knapperig gebakken in de oven.
De zoute en pittige chips combineren lekker met de fruitig frisse perziksalsa. Een heerlijk zomers recept voor bij de borrel op een warme avond.Â
Benodigdheden
4 persoons-snack voor bij de borrel
Chips:
- 4 tortilla’s van (volkoren) bloem of mais
- 4 el biologische kokosolie
- 1 tl chilipoeder
- grof zeezout
- (ovenplaat bakpapier)
Salsa:
- 3 perziken
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1/2 jalapeño
- 1 limoen
- klein bosje koriander
- zout, peper en komijnpoeder
Bereiding
Verwarm de oven tot 170 graden.
Bekleed een ovenplaat alvast met bakpapier.
Maak eerst de salsa. Was en snijd de perziken in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze net zo klein als de perzik. Snipper de ui, koriander en jalapeno fijn. Doe vervolgens alles in een schaaltje en knijp er het sap van de limoen overheen. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kan je nog een snufje komijn toevoegen. Roer alles door elkaar voor een chunky salsa en zet in de koeling.
Daarna maken we de tortilla chips. Begin met het smelten van de kokosolie als deze al niet gesmolten is op een warme zomermiddag. Meng de kokosolie met de chilipoeder.
Besmeer vervolgens alle tortilla’s op beide kanten met het oliemengsel. Maak daarna een stapel van de tortilla’s en snijd ze in gewenste chips vormen. Dat kunnen natuurlijk nette driehoekjes zijn, maar je kan er ook geheel fantasievormen van maken.
Verdeel de tortilla stukjes over de bakplaat zodat ze elkaar niet overlappen. Bestrooi ze daarna met grof zeezout. Het zal aan het formaat van je oven liggen, maar waarschijnlijk worden het 2 bakplaten vol.
Bak je chips ongeveer 10 tot 15 minuten op 170 graden. Als ze lichtjes beginnen te kleuren zijn ze al goed. Let op dat ze niet te bruin worden, want dan worden ze behoorlijk hard.
Bak als het nodig is in 2 rondes, schep daarna de chips op een grote schaal, leg de salsa er bij en dippen maar.
Smakelijk!
Eva van Asseldonk
Recept delen
Biologische kokosolie Superfood4Me
Er zijn verschillende varianten kokosolie, ook wel kokosvet genoemd, op de markt verkrijgbaar. Helaas zijn de meeste varianten ontzettend laag in kwaliteit. Met name ontgeurde kokosolie is door de verschillende bewerkingsprocessen eigenlijk geen kokosolie meer te noemen. Ben je op zoek naar goede kwaliteit kokosolie? Superfood4Me heeft bewust gekozen om alleen onbewerkte en koudgeperste biologische virgin kokosolie in het assortiment op te nemen. De olie is niet verhit of bewerkt waardoor er geen voedingswaarden verloren zijn gegaan. Onze kokosolie is biologisch gecertificeerd door Skal Biocontrole.
Onbewerkte en koudgeperste biologische virgin kokosolie is de beste kwaliteit kokosolie op de markt.
Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag bezorgd via PostNL.
Even voorstellen
Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.