Superfood chocolade brownies

Eindelijk een brownie recept met een gezonde twist! Geniet van heerlijke chocolade brownies zonder je schuldig te hoeven voelen over alle ongezonde ingrediënten die helaas vaak in brownies verstopt zitten. In dit chocolade brownies recept vindt je vele superfoods waaronder natuurlijk biologisch rauw cacaopoeder. We zijn ons ervan bewust dat het “rauw” niet helemaal meer op gaat wanneer je de cacao gaat verhitten, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit brownie recept toch nog vele malen gezonder is dan het omsmelten van een paar reguliere chocoladerepen.

Voorbereiding20 min.
Koken/ bakken30 min.
Totale tijd50 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

1
Week het chiazaad en de goji bessen in een bakje water zodat het een papje wordt
2
Doe ondertussen de kokosbloesemsuiker in een kom en voeg hier de boter aan toe. Mix door elkaar.
3
Voeg de eieren er één voor één aan toe en mix tussendoor. Voeg het amandel en glutenvrije meel toe en mix het mengsel vervolgens tot een luchtige homogene massa.
4
Voeg nu het rauwe cacaopoeder en de gepelde hennepzaden toe aan de massa en mix.
5
Pak het bakje met chiazaad en goji bessen er weer bij en giet het water af. Voeg de inhoud toe aan het deeg en mix goed.
6
Verdeel het brownie deeg over een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Bak vervolgens op 160 graden. 30 minuten indien je een bakvorm gebruikt voor cupcakes/ boterkoek. 45 minuten indien je een cakevorm gebruikt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemiddelde score 4.3/5 (7)

Nog geen stemmen

Deel dit recept met anderen

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje