Eva van Asseldonk
Superfood recept voor broccolisoep met chiazaad
Chiazaden hebben de nuttige eigenschap om verdikkend te werken. Zo gaan ze ook goed samen met een soep waar je anders aardappel of bloem bij zou voegen. Deze broccolisoep binden we met biologische chiazaadjes, die ook een extra crunch geven bij het eten.
Daarnaast zit er ook chlorella in deze soep. Broccolisoep is van zichzelf nog niet groen en gezond genoeg 😊
Dit is een lekker vullende soep, hij is zacht en tegelijkertijd knapperig met de noten en zaden er in. Gezien dat we de tijd van het jaar naderen van de Mediterrane olijvenoogst, probeer voor een verse persing van extra vergine olijfolie te kiezen. Dit is een zachte olie met een lage zuurgraad, die tegelijkertijd pittig is doordat hij vers geoogst is. Dit geeft de soep een heerlijke extra kick.
Benodigdheden
Broccolisoep voor 4 personen
- 1 broccoli
- 1 witte ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 el kokosolie
- 1 kruiden bouillon blokje
- 10 chlorella tabletten
- 2 el chiazaadjes + extra voor serveren
- 50 gram hazelnoten
- (verse) extra vergine olijfolie
- gemalen zwarte peper korrels
Bereiding
Snipper de ui en de knoflookteentjes. Hak de broccoli in kleine roosjes. Zelf gebruik ik ook altijd de stam, als deze een hardere schil heeft kun je deze schillen en in kleine blokjes snijden.
Pak een flinke soeppan met deksel, zet deze op middelhoog vuur met de kokosolie. Als de olie gesmolten is, bak je de ui glazig en voeg daarna de broccoli en knoflook toe. Roerbak deze 5 minuten en giet er dan water bij zodat de groenten onderstaan. Voeg ook het bouillonblokje toe en laat het geheel koken met de deksel op de pan totdat de groenten goed zacht zijn geworden.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge pan tot deze lichtbruin kleuren en lekker beginnen te geuren. Laat ze afkoelen in een bakje. Vermaal ook alvast de chlorella tabletten.
Zodra de soep is doorgekookt haal je deze van het vuur en pureer je hem met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de chiazaden en het chlorella poeder toe, roer het geheel goed door en laat even rusten zodat de chiazaadjes hun gelei maken. Voeg ook naar smaak gemalen peper toe.
Hak de hazelnoten in grove stukken.
Roer voor het opdienen de soep nog een keer goed en schep daarna in diepe borden. Maak deze op met een scheutje olijfolie, de hazelnoten en sprenkel er enkele chiazaadjes overheen.
Serveer met olijfbrood of volkoren stokbrood.
Smakelijk!
Eva van Asseldonk
Recept delen
Even voorstellen
Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.