Team Superfood4Me
Havermout met biologische bijenpollen
Een goed begin van de dag begint bij het ontbijt. Er wordt ook wel gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Met dit superfood recept begin je de dag in ieder geval gezond. Bijenpollen of stuifmeelkorrels zijn gele bolletjes die rijk zijn aan anti-oxidanten, aminozuren, enzymen, mineralen en vitaminen.
Benodigdheden
- 300 ml ongezoete amandelmelk (of melk naar keuze)
- 4 eetlepels havermout
- een handje walnoten, in stukjes
- een handje blauwe bessen
- een halve banaan, in plakjes
- 1 theelepel biologische bijenpollen
- Â
Tip: om dit recept nog net iets extra’s te geven, kan je er biologisch chiazaad aan toevoegen. Chiazaad is rijk aan vezels en wordt al eeuwenlang gebruikt.
Bereiding
- Breng de melk in een steelpan aan de kook
- Strooi al roerende de havermout bij de melk en zet het vuur laag
- Kook de havermout zo’n tien minuten en roer tussentijds een paar keer goed door
- Schep de havermout in een diep bord of kom
- Strooi vervolgens de overige ingrediënten over de havermout
- Â
Uiteraard kan je zelf experimenteren met de ingrediënten en de verhoudingen. Wij vinden het leuk om feedback te ontvangen om het recept te perfectioneren en te variëren. Klik hier om feedback te geven of plaats een reactie onder het recept.
Smakelijk!
Recept delen
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.