Team Superfood4Me
Avocado op toast met bijenpollen
Dit recept komt uit onze nieuwsbrief van week 23 in 2022. Meer leren over biologische superfoods en als eerste de lekkerste superfood recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! We sturen nooit spam, beloofd.
Nu we dat hebben gehad, wil ik toch meer vertellen over ons nieuwste superfood recept met bijenpollen en avocado. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie. Avocado gaat toch meer richting hartig en bijenpollen zijn van zichzelf vrij zoet dankzij de natuurlijke nectar. En toch passen deze smaken juist ontzettend goed bij elkaar! Probeer het gewoon zou ik zeggen.
Dit recept is namelijk super simpel en bevat slechts een paar ingrediënten.Â
Geschikt voor vegetariërs.
Wat heb je nodig?
Voor 1 portie
- 2 sneetjes brood naar keuze
- Cashewnootpasta (onder andere verkrijgbaar bij  en  )
- 1 biologische avocado
- 1/2 citroen
- 2 el biologische bijenpollen
- Zout & peper
Bereiding
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in z’n geheel uit de schil. Rooster vervolgens de twee sneetjes brood. Snijd de avocado ondertussen in plakjes. Zodra het brood is geroosterd, smeer er een laagje cashewnotenpasta op. Leg de plakjes avocado op het brood en sprenkel wat verse citroensap over de avocado. Als laatste, verdeel de bijenpollen en maak af met wat zout en peper.
Dat was ‘m alweer. Veel makkelijker gaat het niet worden voor een lekker en gezond ontbijtje of lunch!
Eet smakelijk!
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.