Vitiv inca bessen bio (1 kilogram)

Oorspronkelijke prijs was: €28,95.Huidige prijs is: €23,16.

Uitverkocht

Dit product is helaas tijdelijk uitverkocht. Wij sturen je graag een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is.

Add to Wishlist
Menu sluiten

Vitiv inca bessen bio 1000 gram

De Incabes komt oorspronkelijk uit de omgeving van het Andesgebergte, met name in de landen Bolivia en Peru. De bessen zijn fel oranje tot goud van kleur.

Je kan Inca bessen makkelijk herkennen aan de kelk die de bes omsluit. De kelk is een dunne, semi-transparante, oranjegele schil die wat weg heeft van papier. Binnenin zit dus de goudkleurige bes. Wanneer deze volledig rijp is, wordt de kelk doorschijnend en lijkt het alsof er een lichtje binnenin brandt. Het is dan ook niet vreemd dat Inca bessen ook wel Lampionbessen genoemd worden.

Echte superfood

Inca bessen zijn een goede bron van vezels, antioxidanten, eiwitten en diverse vitamines. Een gezonde boost voor je stoelgang en immuunsysteem.

De bessen hebben een zoetzure smaak met een lichtbittere ondertoon. Je voegt ze eenvoudig toe aan een lekkere salade, yoghurt, smoothie, muesli, overnight-oats of gewoon als gezonde snack.

Menu sluiten

Voedingswaarde inca bessen bio

Gemiddelde waarde per 100 gram
Energie (in KJ/kCal) 1426 / 338
Vetten 3,7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,5 g
Koolhydraten 58,6 g
waarvan suikers 31,4 g
Vezels 15,7 g
Eiwitten 9,9 g
Zout 0

Extra informatie

Artikelnummer 859622
Inhoud 1000 gram
Merk Vitiv
Herkomst Colombia
EAN 8719128690742
Houdbaar tot Tenminste 6 maanden, zie geleverde verpakking
Productie Biologisch geproduceerd met certificaat van Skal Biocontrole NL-BIO-01
Allergenen Kan sporen bevatten van noten, sesam en gluten.
Bewaaradvies Koel, droog en donker bewaren
Ingrediënten 100% inca bessen, van biologische teelt
Menu sluiten

Veel gestelde vragen over inca bessen bio

De Incabes komt oorspronkelijk uit de omgeving van het Andesgebergte, met name in de landen Bolivia en Peru. De bessen zijn fel oranje tot goud van kleur. De bes kent in Nederland en België meerdere namen: Incabes, Goudbes, Ananaskers, Kaapse kruisbes, Lampionbes en Physalis Peruviana (de wetenschappelijke naam).

Physalis betekent ‘blaas’ en slaat terug op de kelk die de vrucht na de bloei omsluit. De kelk is een dunne, semi-transparante, oranjegele schil die wat weg heeft van papier. Binnenin zit dus de goudkleurige bes. Wanneer deze volledig rijp is, wordt de kelk doorschijnend en lijkt het alsof er een lichtje binnenin brandt. Vandaar de naam Lampionbes.

De Inca’s – het Indianenvolk in Zuid-Amerika van de 13e tot de 16e eeuw – verbouwden en consumeerden verschillende gewassen, waaronder deze bes. In de 15e eeuw begonnen de Inca’s aan een grote expansie van hun rijk. Mede dankzij deze expansie is de bes populair geworden in grote delen van Zuid-Amerika.

Na de ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus, wist een klein Spaans leger in 1532 de Inca-heerser te gijzelen. Waarschijnlijk is de populaire Incabes door kolonisatie uiteindelijk in Europa terechtgekomen.

Ondanks de rijke geschiedenis en de verschillende namen, staat de bes nog steeds bekend als de Incabes.

Ja, Inca bessen worden beschouwd als een gezonde vrucht. Hoewel sommige (online) winkels deze bes prijzen vanwege het hoog gehalte vitamines, zijn wij van mening dat de hoeveelheid vitamines deze bes geen superfood maken. Aardbeien bevatten per 100 gram bijvoorbeeld vijf keer zoveel vitamine C dan Incabessen.

Wat deze bes wel bijzonder maakt, is het complete plaatje van voedingswaarden. Naast dat het diverse vitamines bevat, is het een goede bron van antioxidanten, bevat het behoorlijk wat vezels en een (voor een bes) redelijk wat eiwitten.

Heb jij als doel om af te vallen? Dan kan je deze bessen beter links laten liggen. Per 100 gram, bevatten Incabessen namelijk ongeveer 30 gram suiker. Dat zijn allemaal natuurlijke suikers, er is achteraf geen suiker aan toegevoegd. Of natuurlijke suikers beter zijn dan geraffineerde suikers is een verhaal apart en bewaren we voor een toekomstige nieuwsbrief.

Een van de vele namen van deze bes, verraadt de smaak al een beetje: de Ananaskers. Inca bessen hebben een zoetzure smaak met licht bittere ondertoon. De smaak heeft inderdaad wat weg van ananas. Het is een lastig te omschrijven smaak. Als je ‘m proeft begrijp je precies waarom.

Persoonlijk vinden wij gedroogde Inca bessen, zoals wij die aanbieden, beter smaken dan de verse niet-gedroogde bessen.

Je voegt ze eenvoudig toe aan een lekkere salade, yoghurt, smoothie, muesli, overnight-oats of gewoon als gezonde snack.

Tenzij anders geadviseerd kan je dagelijks 5 tot 10 gram gedroogde Inca bessen eten.

Over het algemeen worden Inca bessen als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Het is een zeer populaire superfood die dagelijks over de hele wereld wordt gegeten. Er zijn nog geen meldingen van ernstige bijwerkingen. Maar zoals bij elke superfood geldt: het is een aanvulling op een gezond dieet en geen vervanging daarvan.

Gebruik je medicijnen? Dan raden wij sterk aan om eerst met je huisarts te overleggen voor het gebruik van Inca bessen.

Menu sluiten

Recepten met inca bessen bio

Voor deze superfood zijn nog geen recepten beschikbaar.

Bekijk alle recepten

Heb je een recept met tenminste één van onze superfoods en vind je het leuk om die met andere liefhebbers te delen? Stuur je recept (het liefst met een paar foto's) naar ons op via info@superfood4me.nl

Menu sluiten

Blogs over inca bessen bio

Voor deze superfood zijn nog geen blogs geschreven.

Ontdek alle blogs
Menu sluiten

Levering

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, direct de volgende werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €50,-*
  • 100% Biologisch assortiment met
  • Certificaat van Skal Biocontrole
  • Klanten beoordelen ons met 9,6/10

* Binnen Nederland. Bestellingen naar België worden vanaf €100,- gratis verzonden

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje