Zelfgemaakte sushi met chiazaden

Mijn dochter Rosie en ik houden ENORM van sushi. En wat is er leuker dan op een vrije middag lekker de keuken in te duiken en samen sushi te maken? Ik heb ’t heel lang uitgesteld, maar nu we zoveel thuis zijn, is ’t een prima activiteit om samen met mijn dochter te ondernemen. En wat blijkt, het is lang niet zo ingewikkeld als ik dacht. Mijn uitgangspunt is sowieso altijd: wanneer je goede, verse ingrediënten gebruikt, kan er weinig mis gaan! Voor dit recept heb ik de sesamzaadjes, die normaal gesproken op de sushi horen, vervangen met de chiazaadjes van Superfood4Me.

Voorbereiding5 min.
Koken/ bakken5 min.
Totale tijd10 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten

voor 4 rollen (iedere rol is 8 a 10 stukjes):

  • Sushi kit met daar in: rijst, rijstazijn, bamboe matje om te rollen, zeewier vellen ( = nori bladen), 2 x houten eetstokjes, wasabi, gember & soya
  • 100 gr verse zalm, zonder huid, in stukjes van 1 cm gesneden
  • Grote garnalen (optioneel)
  • ¼ komkommer dunne plakjes gesneden met kaasschaaf
  • ½ avocado (is onze favoriet en ook absoluut een superfood, Rosie eet ’t al sinds ze een baby is)
  • Dunne staafjes wortel
  • Chiazaad voor de decoratie (i.p.v. sesam zaadjes)

Een goed, scherp koksmes is ook wel belangrijk, zowel om de vis als de sushirollen te snijden. En natuurlijk een snijplank.

Bereiding

1
Kook eerst de rijst. Sushi rijst moet zo’n 17 minuten koken. Laat de rijst goed afdruipen en meng dan 6 eetlepels rijstazijn door de warme rijst. Opzij zetten en goed af laten koelen.
2
Tijdens het koken van de rijst, snijd je de vis in plakjes van 1 cm en de komkommer, avocado en wortel in dunne staafjes.
3
Bedek je bamboe matje met vershoudfolie zodat de rijst niet aan ’t bamboe matje kleeft en je dit nog vaker kunt gebruiken.
4
Neem een blad nori met de ruwe kant naar boven. Verspreid nu ¼ van de gekookte rijst in een dunne laag op de nori. Laat een paar cm leeg aan de bovenkant zodat je de rol straks goed kunt sluiten. Sprenkel Superfood4me Chia zaadjes over de rijst en druk ze goed aan. Draai nu de nori met rijst om zodat de rijst aan de onderkant.
5
Vulling in het midden op de nori leggen: dit is natuurlijk persoonlijk. Zelf vind ik verse tonijn echt het ALLERlekkerst, maar dat was niet verkrijgbaar dus wij hebben inderdaad gewoon zalm gebruikt wat uiteraard ook heerlijk is. Als je wilde zalm kunt vinden, NOG beter!
6
Met behulp van het bamboe matje, rol je de nori tot een vaste rol en met een beetje water plak je de uiteindes aan elkaar zodat de Superfood Sushi rol stevig sluit. Snij de rol in 6 tot 8 stukjes. Versier de stukjes met een garnaal en besprenkel met Superfood4me Chiazaadjes.
7
Bakje soya saus, plakjes gember en een beetje wasabi naast je bord en je hebt een heerlijk gezonde lunch, diner of snack.

Gebruikte superfoods

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemiddelde score 4.8/5 (4)

Nog geen stemmen

Deel dit recept met anderen

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje