Eva van Asseldonk
Recept: Knapperige spirulina spring rolls
Spring rolls zijn perfect om te maken in combinatie met de kenmerkende smaak van spriulina. De unami-achtige smaak samen met limoen en sesamolie maakt van de mihoen bijna een zeewier salade. Zoals de wakame salade, deze ken je misschien wel van een sushi restaurant of de toko. Samen met de knapperige groenten en verse kruiden is dit een fris gerecht rijk aan smaken.
Spring rolls zijn vaak al erg opvallend vanwege de esthetische kwaliteiten met de half transparante rijstvellen. Dit wordt nog spectaculairder met de groenblauwe kleur van de spirulina mihoen. Je kunt voor de groentevulling diverse ingrediënten gebruiken of hiermee in verschillende samenstellingen de spring rolls vullen. Voor vrolijke rolls werkt altijd goed om een samenstelling te maken van diverse kleuren. Combineer met wat je lekker en mooi vindt tot een spetterende compositie.
Benodigdheden
Voorgerecht voor 4 personen (20 halve spring rolls)
Vulling:
- 10 rijstvellen
- 100 gram mihoen (dunne rijst noedels)
- 20 spirulina tabletten biologische
- 2 el sesamolie
- ½ limoen
- zout
- chilivlokken
- 1 handje verse koriander
- 1 handje verse (Thaise) basilicum
- ½ handje verse munt
- ½ krop bladsla
In hele dunne reepjes gesneden:
- ½ komkommer
- 2 wortels
- 1 avocado
- ¼ rode kool
Dipsaus:
- 2 el sojasaus (zout)
- 2 el zoete ketjap
- ½ limoen
- ½ tl chilivlokken
Bereiding
Bereid de mihoen volgens de verpakking, spoel deze daarna af om doorgaren te voorkomen. Maal de biologische spirulina tabletten fijn tot poeder. Vermeng deze met de mihoen en breng dit op smaak met: een flinke snuf zout, chilivlokken, sesamolie en het sap van de halve limoen.
Maak nu de soja dipsaus, meng alle ingrediënten en zet opzij.
Hak de verse kruiden grof en meng deze door elkaar. Was de sla en scheur deze in kleine stukken.
Voordat je begint met het maken van de spring rolls, zorg dat je alles klaar hebt staan: kruiden, gesneden groenten, mihoen en de rijstvellen met een diep bord warm water om deze in te weken.
Nu het rollen van de spring rolls:
Ik heb open spring rolls gemaakt, dat betekent dat je de uiteindes niet dicht vouwt. Dit maakt het strak oprollen veel gemakkelijker. Plus het ziet er mooi uit, omdat je de ingrediënten nog kunt zien.
Week een rijstvel per keer in het warme water tot dit zacht en goed flexibel is geworden. Leg het op een werkblad en beleg het eerst met een blaadje sla, de mihoen, kruiden en groeten. Rol dan het rijstvel met inhoud zo strak mogelijk op.
Als je alle vellen gedaan hebt, leg je de spring rolls op een snijplank met de naad naar beneden en laat ze even rusten totdat je ze doormidden snijdt (dan blijven de naden beter dicht plakken).
Serveer de spirulina spring rolls op een grote schaal met de dipsaus. Heerlijk als lunch of voorgerecht op een warme dag als je geen zin hebt in een warme keuken te staan 🙂
Smakelijk!
Eva van Asseldonk
Recept delen
Biologische spirulina tabletten van Superfood4Me
Spirulina is een blauw groene zoutwateralg. De eencellige alg is spiraalvormig en microscopisch klein. Spirulina wordt terecht de natuurlijke multivitamine genoemd. Het bevat namelijk veel natuurlijke vitamines. Daarnaast is spirulina rijk aan essentiële aminozuren, omega-3-vetzuren, essentiële vetzuren en diverse mineralen. Het eiwitgehalte ligt tussen de 60 en 70 procent. Onze spirulina voldoet aan de strenge biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. De biologische spirulina tabletten van Superfood4Me zitten verpakt in hersluitbare zakken met 2000 kleine tabletjes, 500 gram.
Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag bezorgd via PostNL
Even voorstellen
Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.